Seleccionar página

Us presento la llista de tallers formatius que en els mesos de gener, febrer i març impartiré a l’espai Raconet del Centre Cívic del Guinardó. Espero que us resultin interessant i us hi apunteu!

Espais al núvol amb Dropbox i Drive

Si vols tenir sempre al teu abast fitxers i arxius per treballar-hi o compartir-los aquest taller t’interessarà. Mitjançant el total del número de classes els alumnes aprendràn a fer ús i treure profit dels espais al núvol de Dropbox i Google Drive. Veurem què és el “núvol” i quines avantatges proporciona, la configuració i característiques principals d’aquests serveis i com compartir arxius amb tercers, permisos i seguretat de la informació.

Dates i horaris de les classes: Divendres de 9.30 a 11.30h del 20 de febrer al 13 de març

Vídeos amb Movie Maker. Taller d’iniciació i avançat

Tens fotos dels teus moments especials i t’agradaria inmortalitzar-les fent un vídeo a partir d’aquest material? Afegeix també música i efectes de la forma més senzilla possible gràcies al programa gratuït de Microsoft, el Windows Movie Maker. Es quedaran bocabadats del resultat! Pels que ja coneixen el programa, en el taller avançat de Movie Maker farem un projecte de vídeo explicant com fer una bona selecció de recursos, guió, narració i muntatge.

Dates i horaris de les classes: Divendres de 12.00 a 14.00h Del 16 de gener al 6 de febrer Movie Maker Iniciació i del 20 de febrer al 13 de març Movie Maker Avançat

Trucades gratuïtes per internet

Vols inciar-te en el món de la (vídeo)conferència amb Skype o Hangout? Tens amics o família a l’estranger i no saps com comunicar-te a un cost raonable? Aprèn a fer ús d’aquests programes i parla gratis tota l’estona que desitgis. En un parell de sessions es farà un repàs de les principals funcionalitats dels dos programes per adquirir autonomia total per usar-los segons el nostre interès.

Dates i horaris de les classes: Dijous de 12.30 a 14.00h del 12 al 19 de març

Google Maps

Aprofita totes les funcions que proporciona Google Maps per planificar els teus desplaçaments i coneix les àmplies possibilitats que proporciona avui en dia la geolocalització. Aprèn a planificar i calcular rutes a peu, en cotxe i transport públic per la ciutat. Amb Google Maps no et tornaràs a perdre mai més.

Dates i horaris de les classes: Dijous de 12.30 a 14.00h del 19 al 26 de febrer

Internet i seguretat

Algú ha entrat al meu correu electrònic? És segura la meva contrasenya? Puc participar tranquil a les xarxes socials? Aprèn a moure’t amb seguretat per internet amb bons consells i hàbits responsables de navegació. A les classes farem un repàs de problemàtiques per tal de desmitificar la inseguretat d’internet i parlarem de consells útils per desenvolupar-nos a internet amb garanties. Dates i horaris de les classes: Dijous de 12.30 a 14.00h del 15 de gener al 5 de febrer

Google Docs

Treballa, guarda i comparteix els teus arxius online siguis on siguis amb Google Drive. Aquesta eina gratuita de Google permet l’emmagatzematge de fitxers al núvol i la creació de presentacions, documents, fulls de càlcul, formularis i gràfics. També és molt pràctic pel treball col.laboratiu i per compartir arxius. Tot això i més és el que l’alumne del taller podrà fer pel seu compte una vegada completat el taller.

Dates i horaris de les classes: Divendres de 9.30 a 11.30h del 16 de gener al 6 de febrer

Informació sobre el Centre Cívic Guinardó

El Centre Cívic Guinardó és un equipament de proximitat del Districte d’Horta-Guinardó que té per finalitats promoure la participació social i cultural de les persones, grups i entitats del barri; i alhora contribuir al desenvolupament cultural i solidari del barri del Guinardó. És a dins del centre on hi ha el Raconet, l’espai on s’ofereix formació de caire tecnològic i digital. Consulta tots els tallers i agenda en aquests enllaços:

centre-civic-guinardo-edifici Ronda Guinardó, 113-141 Tel.: 93 450 39 87 e-mail: informacio@ccguinardo.cat Metro Guinardó (L4) Bus: 32, 39, 55, H6, N6 Horaris del centre:

  • De dilluns a divendres de 9h a 14h i de 16h a 22h
  • Dissabtes: de 10h a 14h i de 16h a 20h

Trobareu més informació a: