Seleccionar página

Us explico els tallers que tinc previst de fer al Centre Cívic de Casa Sagnier els propers mesos de gener, febrer i març de 2015. Espero que us agradin les propostes i que ens trobem en alguna de les classes ben aviat. Us enumero els títols dels tallers i més avall podeu veure més informació. Tinc previsó de donar classes de: Crea el teu blog, Informàtica I, II i Aprofundeix en la informàtica, Smartphones i tablets amb Android, iPhone i iPad, Apps fonamentals per al teu smartphone o tablet, Descàrregues d’Internet, Còpies de seguretat per a Pc, Gestions i tràmits per internet i en darrer lloc Internet versus memòria.

Crea el teu blog

Aprèn a posar en marxa i configurar un blog personal. Aquest taller està enfocat a joves de 12 a 29 anys que volen iniciar-se i gestionar de manera autònoma el seu espai a internet. Utilitzarem una plataforma gratuïta i molt versàtil per endinsar-nos en la creació d’una web personal sense tenir coneixements tècnics ni de programació.

Dates i horaris de les classes: Dilluns de 19 a 20.30 h.

Informàtica I

Aquest és el taller dels més valents, d’aquells qui volen començar des de zero a conèixer com funciona un ordinador. Explico pas a pas cada punt, ho practiquem sense pressa i anem avançant així en el coneixement de la informàtica. No cal tenir experiència prèvia per poder fer el taller ja que les classes estan pensades precisament com una iniciació.

Dates i horaris de les classes: Dimecres de 16 a 17.30 h. del 21 gener al 25 març

Informàtica II

El pas natural desprès d’haver-se iniciat a la informàtica amb el taller d’Informàtica I és seguir aprenent més amb el taller d’Informàtica II. Aquí seguim treballant amb carpetes, arxius, fem pràctiques de copiar i enganxar, observem les parts del sistema operatiu, l’escriptori, i moltes coses més.

Dates i horaris de les classes: Dimecres de 11.15 a 12.45 h del 21 gener al 25 març

Aprofundeix en la informàtica

Per als qui han completat el taller Informàtica II a Casa Sagnier i volen continuar la seva progressió de coneixements sobre l’ús dels ordinadors. Repassem els temes tractats en l’anterior curs i anem més enllà en la utilització de l’ordinador. Treballem el sistema de carpetes, la creació d’arxius, programes i aprofundim en la navegació a internet.

Dimecres de 9.30 a 11 h del 21 gener al 25 març

Smartphones i tablets amb Android

És possible que tinguis un dispositiu mòbil i que vulguis saber com funciona amb detall i treure-li major rendiment. Aquest és doncs el teu taller!

Fem un repàs integral dels ajustos i opcions de l’aparell. També parlem de les principals aplicacions instal·lades de sèrie quan comprem el nostre dispositiu per conèixer el seu funcionament. Aquest taller va dirigit a usuaris novells o que vulguin refrescar els seus coneixements sobre els dispositius mòbils amb Android.

Dates i horaris de les classes: Dilluns de 10.45 a 12.15 h. del 19 gener al 23 febrer

iPhone i iPad

Comencem per observar totes les característiques externes del nostre aparell i a continuació aprenem tot sobre el funcionament intern del nostre iPad o iPhone. L’objectiu del taller és tenir coneixement de tot allò que podem controlar des de la secció d’ajustos (settings) i alhora aprendre a usar correctament les aplicacions que ja estan instal·lades pel fabricant, Apple. Mirarem amb deteniment el calendari, contactes, mail, notificacions, càmera, o fotos.

Dates i horaris de les classes: Dimecres de 13 a 14.30 h del 21 gener al 25 febrer

Apps fonamentals per al teu smartphone o tablet

La idea del taller és fer una revisió complerta de les Apps més útils actuals que usem als mòbils o tablets, indistintament si funcionen amb sistema Android o en un iPhone o iPad. Veurem aplicacions de xarxes socials, per comunicar-nos, relatives a la mobilitat o enfocades a l’oci. ¡Aquest és un taller molt pràctic que s’adapta a les necessitats del grup d’alumnes!

Dates i horaris de les classes: Dilluns de 16 a 17.30 h. del 19 gener al 23 febrer

Descàrregues d’Internet

Vols baixar coses d’internet i no saps com? En el taller de Descàrregues d’Internet analitzarem en unes quantes classes les diferents opcions i eines per descarregar informació al nostre ordinador.

Dates i horaris de les classes: Dilluns de 9.30 a 10.30 h. del 19 gener al 23 març

Còpies de seguretat per a Pc

Aprenem a crear i gestionar còpies de seguretat dels fitxers del nostre ordinador en diferents dispositius. Còpies de seguretat totals, diferencials, incrementals i imatges de disc. Val més prevenir que curar, i si s’espatlla l’ordinador tenir la certesa que no perdem informació clau.

Dates i horaris de les classes: Dimecres de 13 a 14.30 h del 4  març al 25 març

Gestions i tràmits per internet

En el nostre dia a dia tan atapaït és molt positiu poder resoldre algunes gestions sense haver de sortir de casa. Veiem com relacionar-nos amb l’administració pública i algunes entitats de caire privat com bancs o mútues.

Dates i horaris de les classes: Dilluns de 16 a 17.30 h. del 2 març al 23 març

Internet versus memòria

En aquest taller veurem diferents recursos a internet per exercitar-nos i practicar jocs de memòria, de lògica, d’observació i matemàtics. Mitjançant el joc i la pràctica mantenim el nostre cap a ple rendiment i no deixem que s’oxidi. També provarem algunes aplicacions per smartphones o tablets.

Dates i horaris de les classes: Dilluns de 10.45 a 12.15 h. del 2  març al 23 març

Informació sobre el Centre Cívic Casa Sagnier

centre-civic-casa-sagnier-facana

Consulteu la pàgina del centre per saber el cost final dels tallers i les dates d’inscripció.

c/ Brusi, 51-61
(Jardins d’Enric Sagnier)
08006 Barcelona
Telèfon: 93 414 01 95
Transports públics: FGC Sant Gervasi
Bus: 16, 17

Horaris del centre:

L’horari del centre cívic Casa Sagnier és de dilluns a divendres, de 9.30 a 21.30 h.

Trobareu més informació a: